Мъж на 43 години загина при катастрофа край Шумен.

Фаталният инцидент е станал около 17:10 часа в неделя на пътя Пристое - Царев брод – Шумен, близо до кръстовището за кв. “Макак“. 

Шофьорът на автомобил с шуменска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в друг автомобил - Тойота със силистренска регистрация.

Тежка катастрофа в Габрово, загинал е младеж

След удара водачът на Тойотата, 43-годишен мъж от Шумен, починал на място. Екипи на пожарната са оказали съдействие с моторна хидравлична техника за освобождаване на заклещените в автомобилите хора.

В шуменската болница са откарани 30-годишната съпруга на водача, загинал при инцидента и 10-годишното им дете. Жената е с кръвоизлив на бъбрек, а детето с кръвоизлив в стомаха. 

Водачът на Реното, 45-годишен мъж от Шумен, съпругата му на 41 години и две деца на 17 и девет години също са откарани в шуменската болница.

45-годишният шуменец е с гръдна и коремна травма, фрактура на ляв крак. Съпругата му е с контузия на гръден кош, след което е освободена. Деветгодишното дете е с травма на крака, открита рана и луксация, а 17-годишният младеж е с контузия на бедрото. Той е прегледан и освободен от болницата.

Извършен е оглед на пътнотранспортно произшествие.

Започнато е разследване от Окръжна прокуратура - Шумен. Взети са веществени доказателства, назначени са химическа, съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава.
Станимир Савов/БТА