Метин Казак: Комуникацията между българските институции и ЕК не е била на ниво
Метин Казак: Комуникацията между българските институции и ЕК не е била на ниво / netinfo

Посещението на Майкъл Лий в България беше навременно и полезно, защото явно отношенията и комуникацията между нашите институции и ЕК, и специално дирекция „Разширяване”, от която зависи усвояването на предприсъединителните фондове, не бяха на необходимото ниво. Това каза в Шумен евродепутатът Метин Казак.

Той допълни: "Не бива да крием, че има достатъчно серизони проблеми и слабости, които трябва да бъдат преодоляни. Става дума за съдебната система, начинът на функциониране на администрацията и избягването на конфликти на интереси".

Метин Казак подчерта, че е било нужно да се види до каква степен усилията, които България полага през последните няколко месеца за преодоляването на слабостите, посочени от директора на дирекция "Разширяване" Майкъл Лий в предното му писмо, са преодолени.

В Шумен евродепутатът откри семинар на тема "Либералните ценности и либералната политика". Участие в нея взема и Петър-Андреас Бохман, който е постоянен представител на фондация „Фридрих Науман” за България, Румъния, македония и Молдова.