Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов награди млади волейболисти
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов награди млади волейболисти / Пресцентър на община Омуртаг

Новоизбраният кмет на община Омуртаг Ешреф Ешрефов награди участниците в организирания от волейболен клуб „Омуртаг" „Турнир на талантите". Надпреварата се проведе под патронажа на вицепрезидента на Българска федерация волейбол /БФВ/ Любомир Ганев.
Турнирът се организира за втори пореден сезон в Омуртаг. Както през 2014 г., така и през тази в състезанието участваха момчета и момичета, родени след 1-ви януари 2003 година. Целта на състезанието е популяризиране на най-успешния колективен български спорт - волейбола, сред подрастващите и повишаване на мотивацията на децата за водене на ефективен тренировъчен процес.
В късния следобед, кметът Ешрефов бе зрител на финалните игри в спортната зала на I-во НУ „Христо Смирненски" в град Омуртаг, след което заедно с главения експерт в Министерството на младежта и спорта Николай Стоянов връчиха предметни награди и грамоти на отборите.
По време на церемонията по награждаването кметът приветства организаторите за голямото спортно събитие, на което общината отново е домакин, а на всички участници и победители пожела многобройни бъдещи и още по-високи спортни постижения, награди и титли.
При момичетата след надиграването между отборите на ВК „Омуртаг" и ВК „Бултекс"- Варна, на финала се класира тимът на Варна, а при момчетата след спорна игра между ВК „Омуртаг" и ВК „Хан Аспарух"- Исперих, победи отборът на Исперих.
В турнира за Купа "ASICS" участваха общо единадесет отбора.