/ dariknews.bg
Двете кръгови кръстовища в района на Арена Шумен бяха пуснати в експлоатация преди дни, почти едновременно със залата. Кръговите кръстовища са пред Гръцкия блок и пред паметника на Пети полк, където имаше светофар.

Шофьорите изказаха първи впечатления от новите съоръжения

Откриха официално Арена Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според Стефан Вълчев, това решение е по-практично. Моето мнение е, че примерно – за Макак както сложиха кръговото – няма катастрофи, няма нищо. А преди беше ужас там, допълва той.

Дарик Шумен
dariknews.bg


Зала ''Арена Шумен'' с акт 16, Борисов на официалното откриване в събота

Меннието на Мартин Иванов е, че кръговите облекчават трафика. Това е европейска тенденция – в цяла Европа има практика да се правят кръгови, допълва мъжът.

Новата инфраструктура около залата струваше 3.5 милиона лева и освен кръговите кръстовища и асфалтиране по ул. Марица, са включени и няколко пешеходни пътеки, както и спирки.

ТУК може да разгледате АРЕНА ШУМЕН отвътре

Оказа се, че жители на квартала искат зебри и на други места - като тази, която съществуваше край детската градина.

Ние тука сме цяло село почти и няма откъде да пресечем - детската градина, децата ги вземат от улицата – от тука има. Бабите ще ходят там и родителите и ще се връщат или чак горе на завоя. Ние откъде да минем и трябва да наруша правилника и да покажа на детето, че тук се минава без пешеходна пътека, казва Недка Величкова.

Дарик Шумен
dariknews.bg


В района на Арена Шумен продължават строителните работи по ул. „Перуника“, където е осигурен достъп само за автомобили на живеещите на тази улица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.