левове пари
левове пари / iStock/Getty Images
„Шаманка“ от Русе възстанови на възрастно семейство от Шумен  сумата от 12 730 лева. Парите жената взела за разваляне на магия.
 
През месец май 2016 година 85-годишен мъж от Шумен попаднал на обява във вестник, в която жена от Русе предлагала помощ на хора с проблеми - врачувала, разваляла магии и давала съвети за щастие и семейна хармония.

Арестуваха мнима врачка, ограбила възрастна жена от Триводици


Възрастният мъж се свързал по телефона с нея и споделил, че  в семейството му има проблем. Жената  казала, че може да му помогне, като за целта ще трябва да събере вода от седем енергийни извора, част от които били в Турция.

Той се съгласил. Всички съвети, които му давала по телефона, мъжът плащал. Първият консулт струвал 150 лева, като от този момент сумата за всяко следващо обаждане и „оказване на помощ“ ставала все по-висока. Последователно били пратени още 200, 220, 300 и 500 лева. Когато започнала да събира вода от чудодейните места поискала 2000 лева.

Възрастна пловдивчанка "плати" 2600 лева за разваляне на магия


След това казала, че е в Турция и трябва да вземе лек от енергийно място. Парите не стигали да бъде развалено проклятието и мъжът трябвало да ѝ даде още  пари. Така  за „разваляне“ на семейната прокоба взела още два пъти пари - един път 5 000 лева и друг път 4 000.

Въпреки дадената дума, че ще помогне на семейството резултат нямало. „Магията“ трябвало да падне за два месеца. През това време, в периода май-юни 2016 година са дадени общо 12 730 лева. В РУ- Шумен била депозирана жалба и през месец февруари 2018 година след приключила проверка е образувано досъдебно производство за измама. В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвени са експертизи.

Голяма част от руснаците вярват в религиозни чудеса, ходят на врачки и носят талисмани


На 5 юни 30-годишната врачка от Русе е привлечена като обвиняема и е задържана. Напълно е възстановена взетата в размер на 12 730 лева сума на възрастното семейство от Шумен. В.Н. е осъждана през 2014 година за измама.