/ dariknews.bg
37-годишен полицейски служител пострада при обезоръжаване на психично болен мъж в Шумен.

Малко след 13 часа полицейски екип, който бил пратен на сигнал в кв.“Дивдядово“ забелязал  мъж в неадекватно състояние на бул.“Велики Преслав“, който носи в себе си нож и сатър.

Униформените спрели автомобила, слезли да изяснят ситуацията, и да предпазят от евентуално посегателство преминаващите граждани. 

Лицето се приближи доста бързо до нас. Крещеше обиждаше като казваше ще избивам всички, който застане на пътя ми - ще коля наред, разказа ст. полицай Димитър Димитров .

Замахна със сатър по пасажерската врата. Счупи стъклото, започна да боде с ножа през прозореца. Беше избутан с вратата назад. Хвърли сатъра по нас, сатъра влезе вътре в автомобила, слязох, опита се да боде пак с ножа.

Инцидентът е станал на бул. Велики Преслав
netinfo


При отварянето на вратата хвърли сатъра по нас, сатъра влезе вътре в автомобила, слязох, опита се да боде пак с ножа, допълни той. 

Неговият колега ст. полицай Севдалин Илиев допълни разказа:

Инцидентът стана посред бял ден.
dariknews.bg


В този момент имаше много граждани по блоковете, по хранителните магазини наблизко - по главния булевард, който е в града…И по всякакъв начин се опитахме да отклоним вниманието реално към нас, да не пострадат други лица.

Задържаният 30-годишен мъж е след консулт с психиатър е настанен за лечение в ДПБ- Царев брод. В МБАЛ- Шумен за преглед са откарани двамата полицейски служители.

Инцидентът е станал на бул. Велики Преслав
netinfo


Раните в областта на коляното и ръката на полицай Димитров са обработени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.