Европейска седмица на мобилността в Шумен
Европейска седмица на мобилността в Шумен / netinfo
"Улици за хората" e водещата тема на Европейската седмица на мобилността от 16 – 22 септември. Тя е определена от Европейската комисия, a България се включва за пети пореден път.

На 21.09 /петък/ от 14 часа в информационният център на РИОСВ - Шумен ученици от клуб “Хармония” към ПГ по Механотехника ще направят презентация за видовете и приложението на алтернативните горива. Младите еколози ще представят и своето проучване върху автомобилния трафик на Шумен. Поканени са децата от екоклуб “Зора” и от ПГХХТ “проф.АС.Златаров”.

В обявения за Ден без автомобили 22.09 /събота/ от 10 часа в двора на СОУ “П.Волов” в Шумен ще се проведе състезание с велосипеди. Организатори са РИОСВ - Шумен, Областната дирекция “Полиция” и училището. Ще участват ученици от начална степен. Те ще покажат майсторско управление, ще преминат скоростна отсечка, а също ще демонстрират познания по безопасност на движението.

Към кампанията се присъединяват общините Смядово и Велики Преслав. Предвижда се в град Велики Преслав, в Деня без автомобили - 22.09 за движение да бъде затворена една от централните улици. Ще бъдат поканени деца със велосипеди, ролери и ролкови кънки.