Продължава увеличението на броя на новодиагностицираните с COVID-19 в област Шумен
158 жители на Шуменска област са диагностицирани с COVID-19 от 5 до 7 ноември. С тях броят на хората с потвърден положителен резултат за коронавирус на седмична база достигна 596, със 117 повече от предходната седмица. 

С потвърден положителен резултат за COVID-19 в Единната информационна система са вече 13 427 жители на областта. Под карантина миналата седмица са поставени и контактните на регистрирани с положителни проби за вируса в едно училище във Върбица и в една детска градина в община Велики Преслав.

Доставиха щадящите COVID тестове за учениците в София

В МБАЛ - Шумен за болнично лечение от петък до неделя са приети 51 пациенти с коронавирусна инфекция, а са изписани 38. Настанените в ковид отделенията на болницата са вече 188. През последните три дни на миналата седмица в лечебното заведение са починали девет болни на възраст от 51 до 88 г.

390 дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в Шуменска област от 5 до 7 ноември. Вече 61 069 жители на областта са имунизирани. Със завършен ваксинационен курс са 31 173 души, а хората с поставена бустерна доза (реваксинация) са 421. РЗИ продължава да организира "зелени коридори" за поставяне на ваксини срещу COVID-19 и в делничните дни - в пет имунизационни кабинета в Шумен, в един във Велики Преслав и един в Нови пазар, който за разлика от останалите ще работи само в сряда.

Близо 9000 ковид теста за ученици от начална степен са доставени в Шумен. На първо време те ще са достатъчни да покрият нуждите на училищата в региона при тестването на децата, ако родителите им желаят. 


 
БТА