Награждаването на Айхан Бедриев
Награждаването на Айхан Бедриев / Община Смядово
Наградиха младия шуменец Айхан Бедриев, който се притекъл на помощ след катастрофа край Смядово в петък. На 13 април автомобил "Фолксваген Туран“ и бус със служители на полицията се удариха при отбивката за Смядово на пътя Шумен-Карнобат. Пострадаха четирима души.

13 април: Катастрофа с бус на жандармерията, има ранен (СНИМКИ)

В петък рано сутринта Айхан Бедриев, който разкарва хляб, става свидетел на пътния инцидент. Край катастрофата минават и други коли, но той се впуска да помогне на пострадалите хора. На мястото пристигнали полицейски коли и линейки от Шумен.
 
През февруари: Ученик помогна на полицията да залови мъж, опитал да разбие къща

След удара в шуменската болница бяха откарани жена
, която е била пътник във фолксвагена, и трима полицейски служители. Жената и двама от униформените бяха освободени след извършените прегледи. За лечение в болничното заведение с различни наранявания и фрактури и без опасност за живота бе настанен 47-годишен мъж. Именно за спасяването на неговия живот помогнал Айхан, а да се размине катастрофата без жертви, оказва се, било въпрос на минути.

Награждаването на Айхан Бедриев
Община Смядово

След като пострадалите са откарани в шуменската болница, Бедриев първи отива в лечебното заведение, за да се увери, че пострадалите са добре.

2016: Кмет и 12-годишно момче заловиха крадец

Награждаването на Айхан Бедриев
Община Смядово

Шуменецът получи благодарност за доблестната си постъпка. Три дни след инцидента на церемония във Възрожденски комплекс в Смядово кметът Иванка Петрова връчи почетен знак на Общината, почетна грамота и награда на Айхан Бедриев. Директорът на Областната дирекция на полицията в Шумен ст. комисар Ялчън Расим му връчи благодарствено писмо за смелата и самоотвержена постъпка.

Награждаването на Айхан Бедриев
Община Смядово

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари