/ / / ThinkStock/Getty Images
Муле на телефонни измамници осуети предаване на задигнатата сума от жертвата.

Телефонни измамници с ''банков'' трик в Нови пазар

На 25 март, около 17:00 часа в полицията в Шумен се е явил 42-годишен мъж от града, който е обяснил, че най-вероятно е въвлечен в схема за измами. Пред полицейските служители заявил, че публикувал обява за работа. Бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил да работи, като на 25.03.2019 г. трябвало да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане. 

В следобедните часове на деня му се обадил и му казал, че трябва да вземе документи, които ще му бъдат донесени  в централната част на град Нови пазар. При него дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба.  42-годишният мъж взел пратката и с таксиметров автомобил се отправил към град Шумен.

Телефонни измамници атакуват Шумен, представят се за доктори и полицаи  

По пътя получил ново обаждане, като му било обяснено, че в пакета има пари трябва да го отвори и вземе парична сума за възнаграждение, да заплати на водача на автомобила и да отнесе останалата част в посока Русе. След като разбрал, че пренася пари мъжът отишъл в РУ Шумен и доброволно е предал сумата от 1672 лева.

Около 20:00 часа отново на 25 март в полицията в Нови пазар е заявено от 78-годишна жена от града, че след 15:00 часа е въведена в заблуждение от непознат, който по телефона  се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници.  

Малко по-късно жената предала сумата от 1672 лева опаковани в черна торба. Предстои паричните средства да бъдат върнати на възрастната жена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.