/ iStock/Getty Images
Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен от 1 февруари възобновява работата си със своите читатели във всички отдели и в традиционното си работно време - от 8:00 до 18:30 часа в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 17:00 часа в съботните дни, съобщиха от културната институция.

Затворени засега остават единствено читалнята на детския отдел и читателските места за ползване на интернет, а престоят на читателите продължава да е ограничен до 30 минути в залите за заемане на литература за дома и до два часа в читалните за възрастни.

Община Шумен разкрива нова социална услуга

Културните събития в библиотеката пък се осъществяват при заетост на местата до 30 процента от капацитета на залата. Достъпът до библиотеката продължава да се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.

Читателите трябва да са със защитна маска, задължителни са дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката и спазването на необходимата дистанция.

Помещенията за обслужване на читателите подлежат на дезинфекция на всеки два часа, а върнатите библиотечни документи - на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване.