Актьорите от Под прикритие с премиера на Агенти в Шумен, билетите пред изчерпване
Актьорите от Под прикритие с премиера на Агенти в Шумен, билетите пред изчерпване / netinfo

Билетите за спектакъла на шуменския театър „Агенти" с участието на актьорите от хитовия сериал "Под прикритие" са пред изчерпване. Това заяви на пресконференция с артистите ден преди премиерата му зам.-директорът на Драматично-кукления театър „Васил Друмев" в Шумен Дияна Христова.

Спектакълът е режисьорски дебют на забележителния актьор Владо Пенев. "С този екип си прекарвахме много добре по време на снимките на сериала", сподели той, категоричен, че нещата, които са преживели заедно в почивките са далеч по-интересни от тези на екрана. "Много се забавляваме, независимо дали ни предстоят тежки сцени, след това отново сме достатъчно концентрирани", допълни той. По думите му именно тези приятни моменти са ги провокирали да се замислят за нов съвместен проект, който да ги събира, за да се чувстват все така добре заедно.

Владо Пенев разкри още, че актьорът Йосиф Шамли е "откривателят" на пиесата „Гленгари Глен Рос" на Дейвид Мамет, която ражда спектакъла "Агенти". "Преименувахме го на "Агенти", защото се възприема по-лесно и кореспондира много повече с познатата полицейска група", обясни той и разкри, че пиесата представя седем плътни и абсолютно равностойни мъжки образа.

"Режисурата е трудно и тегаво занятие, но вече имам достатъчно театрален опит в различни жанрове. Затова смятам, че мога да помогна на колегите от позицията на новото си амплоа", не скри Владо Пенев, описвайки екипа си без да пести комплименти. "Те са страшно креативни и забавни, а това, което правят, е емоционално и интересно", каза още той.