А. Кенан: Управляващите са изроди
А. Кенан: Управляващите са изроди / netinfo

Лидерът на незаконната Турска демократическа партия - Адем Кенан е привлечен като обвиняем от Националната следствена служба за проповядване на национална вражда и омраза към българския народ. Това съобщи самият Кенан на среща с журналисти по-рано днес. Срещу него е взета мярка за неотклонение “Подписка”.

"Аз мисля, че няма да има дело, защото държавата се страхува" - заяви Адем Кенан. Той обвини следователите, че са повдигнали индивидуално обвинение срещу него, а не срещу партията, която представлява. Според лидера на незаконната партия, от Европейския съвет също са настояли да има дело заради твърденията му, че "българската нация е нация от изроди". Кенан нарече всички управляващи и президента "изроди", като обясни, че това не включва целия български народ.

Според него на изминалите избори за държавен глава българските граждани са били разделени на 3 групи: славянобългари - подкрепящи Волен Сидеров, самопризнали се изроди - подкрепили Георги Първанов и такива, които са заявили "майната им" и не са упражнили правото си на глас. Адем Кенан се пречисли към третите като заяви, че не гласува от 1991 г. насам.

Във връзка с привличането му като обвиняем, той е сезирал Българския хелзингски комитет и Комисията на европейския съвет. Кенан заяви, че настоява да има дело, но не индивидуално, а срещу самата партия, която той оглавява.

Кои са "изродите" и какви са основанията на Адем Кенан да смята, че няма да има дело, чуйте от прикачения файл: