/ община Русе

Русе ще стане част от турнето „The Creation Tour 2021” на българската супер група Intelligent Music Project.

На 15 декември в „Канев център“ ще се проведе концерт, предвождан от бившия вокалист на Rainbow Рони Ромеро. Освен него на сцената в петте града от турнето ще се качат и изявени български музиканти, сред които Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Славин Славчев, Димитър Сираков, Лина Никол, Иво Стефанов и Самуел Ефтимов.

Датите за „The Creation Tour 2021” са:

Благоевград - 7 декември – зала „Скаптопара“

Плевен – 9 декември – читалище „Съгласие 1869“

Велико Търново – 13 декември – МДТ „Константин Кисимов“

Русе –  15 декември – Канев център

Стара Загора – 17 декември – Културен център

Началният час на концертите е 19:30 ч.

С концерт и изложби Русе ще отбележи Деня на българската община

Безплатни антигенни тестове
ще бъдат правени на всеки, който си е закупил билет за един от концертите на Intelligent Music Project и Рони Ромеро през декември. Жестът на организаторите е в полза на тези, които не разполагат със зелен сертификат, а решението е продиктувано от желанието им хората да отидат да се забавляват, слушайки хубава музика, без да трябва да отделят време и средства да се тестват.

Тестовете ще се правят на входа на всяка една от залите в петте града от турнето – Благоевград, Плевен, Велико Търново, Русе и Стара Загора, непосредствено преди началото на всеки концерт.

Мобилните лаборатории, които организаторите са осигурили, ще функционират между 18:00-20:00 ч., а тестването ще се случва само срещу предоставянето на вече закупен билет за концерта в съответния ден.

След излизането на резултата от направения на място тест, на всеки тестван ще бъде издаден официален сертификат от мобилната лаборатория, който ще важи 48 часа.

община Русе