/ iStock/Getty Images
Задържаха двама русенци за агресия и обиди към полицаи, съобщиха от полицията.

След участие в пиянска свада: Глоба за младеж, обиждал полицаи

На 30 ноември, около 01:50 часа екип на Второ РУ е бил изпратен, след сигнал от граждани за нарушаване на нощната тишина и реда, на адрес в Русе на ул. Св.Св. Кирил и Методий - в избено помещение, пригодено за механа.

Когато служителите са отишли на адреса са установени няколко лица, като един от мъжете, 25-годишен русенец, във видимо нетрезво състояние е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място започнал да отправя непристойни изрази и обидни квалификации, а освен това си позволил да нападне и да удари в тялото един от полицейските служители.

Наложиха глоба на младеж заради агресивно поведение към полицаи

Нарушителят е бил задържан от полицаите, като при задържането е оказал съпротива. Случаят е документиран по описа на Второ РУ, заведено е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.  

При друг лучай - на 30 ноември вечерта екип на полицията е бил пратен на сигнал за нарушаване на реда и скандал в заведение в русенския квартал „Здравец“. От там във Второ РУ униформените са отвели 37-годишен мъж за изясняване и документиране на сигнала за извършената хулиганска проява в заведението.

43-годишен нарушител на нощната тишина извади нож на полицаи

В районното, мъжът продължил да се държи грубо, агресивно и цинично, като обиждал, псувал и заплашвал с убийство полицейските служители, а освен това ритнал и изкъртил в долната част врата на кабинет.

Случаят е документиран по описа на Второ РУ, образувано е досъдебно производство и се разследва. Мъжът е задържан.