/ община Русе
Спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе и региона набелязват от областната управа, стана ясно след среща на областния управител Борислав Българинов със заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Сред идеите, които би трябвало да се осъществят в краткосрочен период, са създаването на Съвет за новаторски решения в секторите туризъм, култура и творчески индустрии. Целта е подобна платформа да обедини становищата както на доказани експерти в сферата, така и на младежи, имащи идеи за развитието на региона.

Предвижда се също заснемането на видеоклип, разказващ за историята, архитектурата и културата на региона, както и организиране на масирана информационна кампания за представяне на малко познати дестинации в Русенско.

Русе е община на 2016-а година за културно-исторически туризъм

Ще се създадат и регистри за немоторизиран туризъм, които ще представят по атрактивен начин велосипедните маршрути, екопътеките и възможностите за поколнически туризъм.

Обмисля се възможността за създаване на туристически клъстер, както и на съвместна работна група, която да изработи списък на приоритетни туристически маршрути, имащи нужда от възстановяване.

По думите на Българинов област Русе има потенциал за развитие на класически и алтернативни форми на туризъм.

/РУМ/
БТА