Университетски преподаватели тръгват на поход с ученици и студенти с увреждания
Университетски преподаватели тръгват на поход с ученици и студенти с увреждания / netinfo
На тридневна екскурзия с поход до в. Васильов в Троянско-Тетевенския Балкан тръгват днес 10 русенски младежи с увреждания – ученици и студенти. Ще ги придружава екип от преподаватели, студенти и служители на Русенския университет, създали Инициативата „Заедно в планината” за деца и млади хора в неравностойно положение.

За туристическата акция са ангажирани автобус и няколко придружаващи коли. Предвиден е 4-километров пешеходен преход по стръмен горски път до хижа Васильов. В програмата са планирани презентации, забавни игри и викторина, планинско кръщаване, лагерен огън с изяви на „скритите” таланти на групата. В Деня на Независимостта туристите ще посетят исторически обекти на път за Русе.

Туристическата акция до хижа Васильов е третото начинание на „Заедно в планината”. През юни се проведе излет до лесопарка Липник, а през юли – целодневен тренировъчен излет в Русенското Поломие. Целта на инициативите е да се стимулира социалното интегриране на деца, студенти и ученици в неравностойно положение.