Трима души са леко пострадали при катастрофи

/ Деян Герговски
Трима са леко пострадали при пътни инциденти вчера в Русенско. В Русе около 13.55 часа на кръстовището на ул. "Хан Омуртаг" и ул. "Васил Петлешков" са се блъснали два леки автомобила. Екипът на пътна полиция, изпратен на местопроизшествието, е изяснил, че лек автомобил "Дачия Логан", управляван 25-годишен мъж е нарушил правилата за предимство на кръстовището, регулирано с пътни знаци и е блъснат от лек автомобил „Сузуки Витара“ с водач на 58 г., който пък се е придвижил назад и е блъснал паркиран „Нисан"-Алмера. Леко е пострадала пътничка в дачията, с контузия на главата.

Моторист загина на пътя Русе - Бяла

Тя е освободена след преглед в болницата. Друг пътен инцидент е възникнал около 16:40 часа на бул. "Христо Ботев", на кръстовището с бул. "Васил Левски" в Русе. Екипът пътни полицаи, изяснявали този инцидент са документирали, че таксиметров автомобил „Дачия“, управляван от 48-годишен мъж, преминавайки през кръстовището в посока жк „Дружба“ е блъснал, движещ се по бул. "Христо Ботев", в посока центъра на града, велосипедист на 15 години. При инцидента младежът е пострадал с охлузни рани по тялото и след преглед в болницата е освободен за домашно лечение. Причините за катастрофата се изясняват.

Трима ранени в пътни инциденти за денонощие

Около 17:00 часа лек автомобил е самокатастрофирал на пътя между Сливо поле и с. Ряхово. Изпратеният на място екип на полицията в  Сливо поле е изяснил, че произшествието е станало с лек автомобил „Грейтуол“, управляван от 61-годишна жена, която е загубила контрол над превозното средство и то е напуснало пътя вдясно по посоката си на движение, блъснало се е в крайпътно съоръжение и се е завъртяло.

Водачката е леко ранена и са причинени материални щети по колата.