Три часа броят парите дарени за Всех Святих
Три часа броят парите дарени за Всех Святих / Община Русе

3 718, 65 лв. са дарили русенци и гостите на града за довършването на храма „Всех Святих“. Сумата е събрана в дарителските каси от 5 декември миналата година, когато по инициатива на кмета Пламен Стоилов с концерт беше подновена благотворителната кампания. В нея са включени и средствата, събрани в касите на БЧК в деня на събитието, които са в размер на 287, 89 лв.

Комисия от представители на Община Русе, Русенска митрополия и членове на сформираната от кмета работна група събраха дарените средства от 9-те каси в града. Урните са разположени в двата мола, в църквите „Св.Георги Победоносец“ и „Св.Успение Богородично“ и на три от касите на „Нетуоркс-БГ“.

Близо 3 часа продължи броенето на събраната сума. Сред дарените банкноти и монети има и евро, румънски бани, хърватски куни, сръбски динари и македонски денари.

Събраните монети са на стойност 1 165, 65лв. Най-голям е броят на монетите от 2 ст. – 1242. Теглото на всички дарени монети е над 20 кг.
Събраните средства ще бъдат внесени по дарителската сметка на Сдружение „Всех Святих“.

До две седмици работна група ще се събере на поредното си заседание, за да отчете свършеното до момента по кампанията и да набележи следващите си действия.