/ iStock/Getty Images
Пролетният панаир на Русе, който традиционно се организира около Великден, ще започне на 15 април - петък в Парка на младежта и ще продължи до 1 май, съобщиха от Общината.

Той ще бъде разположен по протежението на алея „Младост“ и част от алея „Перистери“ и ще се стопанисва от „Общински пазари“. Тази година обликът на Панаира ще бъде по-различен - гостите ще могат да избират измежду 10 заведения за храна и напитки и ще сядат под изградения общ голям навес със 150 маси.

Проектобюджетът на община Русе е с 27 млн. лв. повече от миналогодишния

До тях ще бъде разположена голяма сцена, на която на 19, 21, 26 и 28 април ще изнесат концерти Дара Екимова, Павел и Венци Венц, Михаела Маринова и Дара. Графикът на гостуващите звезди ще бъде оповестен на страницата на Пролетния панаир в социалните мрежи.

През останалите дни на сцената ще излязат самодейните състави от община Русе. Не са пропуснати и атракционите, които от години радват русенци.

Традиционните гондола, центрофуга, виенско колело, блъскащи колички и стрелбищата, на които русенци и гостите на града могат да спечелят награда с точен мерник, отново присъстват на Панаира.

За удобството на посетители и търговци са предвидени химически тоалетни и контейнери за смет.