Задържаха двама мъже
Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на територията на Русе от служители на ОД на МВР, под надзора на Окръжна прокуратура, съобщиха от полицията.

МВР

В рамките на акцията  бил задържан 21-годишен русенец, у когото полицаите открили около 5 грама кокаин, 3 грама марихуана и грам метамфетамин.

МВР

Последвало претърсване на адреси, ползвани от младия мъж - апартамент в града и къща в с. Писанец, където служителите намерили субстанции, ползвани в производство на наркотични вещества, както и мобилен телефон. Според събраните данни той е купил наркотичните вещества от друг русенец - на 40 г.

МВР

При претърсване на апартамент, обитаван от него, били иззети още количества наркотици - 4 грама марихуана, електронна везна и парична сума, както и 20 грама марихуана. В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите установили, че мъжът е ползвал и друго жилище - на друг етаж в същия вход, където при проверката били иззети още 45 грама кокаин, 8 грама амфетамин, 150 грама марихуана и електронна везна.

МВР

По случая е образувано досъдебно производство. На двамата мъже е повдигнато обвинение, като те са задържани за 72 часа.