Обвиняемият за смъртта на момиченцето в Русе остава за постоянно в ареста. 

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, причинил смъртта на дете в Русе

Днес в съдебната зала на Окръжния съд в Русе Петко каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона. Не чул и никакв удар или „лопане“, което да му подскаже, че е блъснал детето. Обвиняемият каза пред журналисти, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтътпял наказанието си за нея.

Мъжът поиска да бъде освободен под домашен арест до делото, след което очаква да влезе в затвора.

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето. „Първо бабата да е държала внучето където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя десен завой. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камиона, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

Шофьор на камион прегази дете в Русе и избяга (СНИМКИ)

Зам.-окръжният прокурор Борислав Велков поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди, отново заради катастрофи.
На 20 години, само година, след като е взел книжка Петко Славов е бил осъден на година и половина затвор заради причинена смърт на пътя. Във втория случай е блъснал дете в кв.“Средна кула“, получило средна телесна повреда. По думите на пенсионера детето е минало пред колата му и е счупило ключица.

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

Какви са версиите за тежкия инцидент, при който камион уби дете в Русе? (ВИДЕО)

Съдът остави в ареста 76-годишния мъж, който може да обжалва определението пред Апелативния съд във Велико Търново.


Във вторник тежкотоварният автомобил, шофиран от обвиняемия Петко, прегази момиченце в квартал „Долапите“, вследствие на което детето загива на място. 76-годишният мъж не спира, а след кратко издирване полицията го установи и задържа.