Румънска делегация ще посети Мартен
Румънска делегация ще посети Мартен / netinfo

15-членна румънска делегация от община Кособа, Гюргевски окръг, водена от кмета Ликсандру Габриел, ще гостува утре на гр.Мартен. Посещението е в контекста на подписаното със съдействието на Асоциация Еврорегион Данубиус споразумение за сътрудничество между двете населени места, в началото на тази година.
Специален гост ще бъде Администраторът на Гюргевски окръг и зам.председател на Българо-румънската земеделска комисия, Йонел Мускалу.

Ръководството на Окръжен съвет Гюргево отдава изключително значение и подкрепа на процеса на побратимяването на общините от Гюргевски окръг и Русенска област. Този процес цели разширяване на културния обмен, сътрудничество между училищата, взаимно изгодно икономическо сътрудничество, сътрудничество в областта на селското стопанство, промишлеността, туризма и търговията, инвестициите, създават се условия  за формиране на партньорски екипи за бъдещите трансгранични проекти, както и за взаимно опознаване.

Програмата предвижда неформална среща между ръководствата на двете общини,          на която ще присъства и заместник-областният управител Веско Маринов                 / в качеството му на Председател на Еврорегион Данубиус и Българо-румънската земеделска комисия/; посещение на детската градина и училището в Мартен; посещение на шивашката фабрика „Артемида” и оранжерията „Гимел”. В читалището на гр.Мартен, гостите ще      се насладят на подготвения фолклорен спектакъл.