/ Thinkstock/Getty Images
Ректорът на Русенския университет се е срещнал с директорите на институт "Конфуций"- София, доц. Аксиния Колева и проф. Гао. Поводът за срещата е предстоящият днес пети фестивал на китайската култура във висшето училище. Това съобщават от университета, предава БТА.

Русенският университет организира "Русенска универсиада" повече от 25 години

Юбилейното издание на фестивала отбелязва и навършването през настоящата година на 70 години от създаването на дипломатически отношения между България и Китай.
По думите на проф. Гао учебна зала "Конфуций" в Русенския университет е най-добре функциониращата от всички седем в България.


Излезе първото класиране в Русенския университет

Едно от доказателствата за това е получената от преподавателката по китайски език Уан Бин първа награда за статия относно преподаването на китайски език. Отличието било връчено в Пекинския университет за преподаване на чужди езици, а в състезанието са участвали представители от всички институти в света. Отделно, организираният ежегодно в Русенския университет празник на китайската култура е даван като добър пример за всички останали класни стаи в България.

Задочниците в Русенския университет започнаха учебната година

От висшето училище информират, че през януари идната година предстои първата национална среща на всички преподаватели по китайски език в България, на която ще присъстват и представители от Русенския университет.
БТА