Повече ме притесняват други моменти в сигнала за служителя на Националното толуправление - защо според сведенията на заявителя е имало искане за кешово плащане и, най-вече, дали тези кешови плащания отиват в бюджета, или в джоба. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в рамките на срещите му с граждани в откритата приемна в МРРБ.

Скандални кадри от „Дунав мост": Служител на БГ Тол обижда преминаващите

Министър Караджов вече възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за "недопустимо поведение" на служител на БГТОЛ. От служителя са поискани обяснения, в понеделник изтича законовият срок, в който той трябва да ги предаде, посочи министър Караджов. Решението за този тип поведение ще бъде категорично, след като получим тези обяснения, добави министърът.

"Интересува ме дали борят на влезлите товарни автомобили съответства на броя на платените "тол"-ове, защото това може би е най-обезпокоителната страна на този сигнал", каза министър Караджов.

Глобиха шофьор на камион, въпреки че си е платил таксата (ВИДЕО)

"Ако се окаже, че има драстично разминаване между влезлите автомобили /посока Турция/ през Русе за Румъния, както и в обратната посока - през русенското КПП, и събраните толтакси, това вече ще бъде много лош сигнал за АПИ и ще има много сериозни мерки от моя страна", допълни Гроздан Караджов.

БТА