Регионален печат в събота
Регионален печат в събота / netinfo

Безработицата чука и на нашата врата. Това е водещото заглавие на “Утро”. От две седмици строителен инженер всеки ден претърсва сайтовете в интернет и обявите във вестниците, за да си намери работа по специалността. Съкратиха ме, разказва нервно той, работодателят ми каза, че замразява строежа за неизвестен период от време, защото няма свежи пари, които да инвестира и да го продължи. Фирми обявяват съкращения, гурбетчии се завръщат, подгонени от рецесията в Европа.

Янтра и Русенски Лом най-опасни за Дунав, пише още на първа. Това съобщи вчера Филип Велер, изпълнителен секретар на международната комисия за защита на река Дунав при представянето на данните от експедиция по реката. Оказва се, че държавите от Горен Дунав замърсяват повече вследствие на производство, а в долното течение с отпадни човешки продукти.

Търг за грънци събра тълпа от купувачи, четем още във вестника. С цени 2-3 пъти по-ниски отколкото в магазините десетки керамични вази, гювечи, саксии привлякоха десетки купувачи за първия търг, проведен пред кантора на съдия-изпълнител.

Предлагат умни бариери срещу хаотичното паркиране в центъра, е друго заглавие от “Утро”. Автоматизирани системи да регулират и контролират трафика на автомобили и паркирането в централната градска част, предлага русенската фирма “Юлиус”. Общината праща идеята в коша, но още не предлага истинска алтернатива.

Съдия изпълнител влезе в дома на общински съветник, е водещата тема за “Бряг”. Собственичката на “Дина турс” Даяна Коева дължи на договорни партньори по изпълнителни дела 140000 лева, съобщи Иван Хаджииванов.

Студентка по право с 6 невзети изпита се жали пред съда за отнети права, пише още на първа. Случаят е единствен, досега никой не е оспорвал подобна заповед на ректора на Русенския университет, коментират юристи.

Млад шофьор заби колата си под камион, четем във всекидневника. Млад шофьор се размина с леки нараняванияслед зрелищна катастрофа на международното шосе срещу шоурума на “Евростарс”.

Елеонора Николова пита министър Вълчев за уволнението на школски директор. Русенската депутатка настоява за проверка в Инспектората по образование във връзка със случая “Вълков”.