/ Община Русе
От 19:00 часа в програмата на МФ „Мартенски музикални дни“ публиката ще има възможността да присъства на една уникална сценична среща между музиканти от различни точки на Европа. Атрактивната ансамблова програма обхваща няколко музикални епохи, като комбинира провокативно прелестните барокови Фантазии на Х.

Clavissimo - изложба в рамките на МФ "Мартенски музикални дни"

Пърсел с разтърсващия Клавирен квинтет на Шостакович и с великия майстор на тангото Астор Пиацола във втората част на концерта. Програма събира на една сцена невероятния Евгени Божанов, музикантите от квартет „Фрош“ (един от високо класните и уви, малобройни, български струнни квартети) с едно от звездните имена на голямата международна сцена, знаменитата японска акордеонистка Мие Мики.

Русенска филхармония открива Мартенски музикални дни под палката на маестро Камджалов

Ярка и силна ансамблова вечер, във втората част на която публиката ще има рядката възможност да чуе не само прочутия Концерт за бандонеон, пиано и струнни на големия аржентински Маестро Пиацола, но ще може да се потопи и в красивата страст на неговите авторски танга в интерпретацията на такъв чувствителен и ярък музикант като Мие Мики.