Премиера на “Вълшебната флейта” в операта
Премиера на “Вълшебната флейта” в операта / снимка: Държавна опера - Русе

Днес от 19 часа на сцената на русенската опера ще се състои премиерата на последната опера на великия оперен композитор Волфганг Амадеус Моцарт “Вълшебната флейта”. Почитателите на оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на една мистична история, наситена с много хумор, лирика и магични картини.

Спектакълът ще дирижира Ивайло Кринчев. Режисьор на “Вълшебната флейта” е Стефан Донев. Сценографията е дело на Иван Токаджиев , костюмите са на Лили Костадинова.

В ролята на Царицата на нощта ще видим Симона Кодева,  Зарастро – Пламен Бейков, колоритните образи на Папагено и Папагена ще бъдат пресъздадени от Стоян Стоянджов и Гиргина Гиргинова. В ролята на романтичния Тамино – Александър Баранов, а образът на неговата любима Памина ще бъде интерпретиран от Даниела Караиванова. Евгени Ганев е в ролята на Говорителя. Участват още Теодора Чукурска, Йоланта Николаева, Петя Цонева /Трите дами/, Стилиян Минчев /Моностатос/, Мирослав Христов /Първи жрец/, Момчил Миланов /Втори жрец, Мъж в броня/, Дилян Близнаков /Мъж в броня/, Лили Харизанова, Искрена Павлова, Кремена Ганчева и др.