Отвориха пътя за Бяла
Отвориха пътя за Бяла / netinfo

Пътят Русе-Велико Търново вече е отворен. Остава изискването за товарните автомобили, движещи се по това направление, да използват вериги. До обяд пътя беше затворен заради тежък пътен инцидент. При катастрофата загина 40-годишен мъж. Управляваният от него „Форд” се завъртял на пътя, и въпреки че движещият се в насрещното платно ТИР отбил максимално вдясно, ударът не могъл да бъде избегнат. 

Други две катастрофи затрудниха движението при село Басарбово. При тези инциденти няма жертви. Задължително е използването на вериги и по пътя Русе-Разград. Отворен за движение е и пътя Русе-Силистра, който беше зартворен временно за да бъде почистен от служителите на Силистренското пътно управление. Всички пътища в областта са отворени и проходими при зимни условия.

Все още вятърът е силен и на много места се обрауват навявания и преспи. От Областното пътно управление вече изкарват и най-тежките си машини за разбиване на преспите. Към този момент няма населени места без ток и вода, съобщиха от Гражданска защита. 10 машини на фирмата отговаряща за снегопочистването сноват из града, като шефът и заяви, че имат готовност при необходимост да се наемат още 5 машини. За ръчно снегопочистване и опесъчаване работят 80 души.

Заради силния вятър две дървета паднаха днес, за щастие няма жертви. При единия инцидент дървото паднало върху автомобил на улица Вардар, а при другия дървото е паднало на пътя, без да причини щети.