/ БГНЕС
Отново обраха църква в Русенско, съобщиха от ОД на МВР-Русе. На 4 ноември, кметския наместник на село Пепелина е съобщил в полицията в Две могили за второ проникване и кражба от църквата в селото.

Полицията разследва кражби от три църкви в Русенско

Деянието било извършено в периода от 14:00 часа на 1 ноември до 17:30 часа на 4 ноември, след като са срязани халки на катинар на входната врата, проникнато е във вътрешността на храма "Свети Димитър" и е извършена кражба на икони.

Селото е посетено от дежурна оперативна група на полицията, която е извършила оглед на местопроизшествие, документиран е механизма на проникване и са уточнени липсващите предмети: иконостас - икона "Богородица с младенеца" с размери 110 х 74 см и още 19 по-малки икони с размери 30 х 25 см. 

Задържаха мъж за кражба на на паметна плоча от гробищен парк в русенско село

Както съобщихме, полицията започна разследване по други три сигнала за проникване в църкви в близки села миналата седмица, една от които бе и църквата в село Пепелина, откъдето бе отнета сума пари. 

Заловиха дързък крадец, задигнал парите от свещи в църква в Пазарджик

След разследване за установяване на извършителите на престъпленията, но до момента няма заподозрени. Още след първите сигнали, полицаите са влезли във връзка и с други, съседни населени места в района, дадени са указания по възможност за засилване на мерките за охрана и сигурност към стопанисващите храмовете, както и за своевременно подаване на сигнали, когато гражданите забележат придвижването на съмнителни лица и превозни средства в населените им места.