/ ThinkStock/Getty Images
В резултат на усърдна работа, за по-малко от 24 часа, служителите от участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ задържаха дързък извършител на грабеж от православен храм, съобщиха от полицията.

Задържаха две момчета за кражба на пари от храм

На 24 юли в полицията е получен сигнал от свещеника на църквата „Света Петка“ в Пазарджик. Той е съобщил, че неизвестен е откраднал немалка сума пари от храма, заплашил е хората, които се опитали да го задържат и избягал.

В резултат на проведеното разследване „по горещи следи“ и мобилизацията на целия състав на участъка, не след дълго е задържан криминално проявен мъж.

Откраднаха кутия за дарения от храм


Полицаите са установили, че 35-одишният мъж е отишъл в църквата по време на сутрешното богослужение, застанал е вътре като смирен богомолец, но непрестанно следял жената, която продавала свещи.

Когато тя излязла от помещението и е отишла във вътрешността на храма, той е решил да действа. Проникнал вътре, за секунди е успял да грабне сумата от 700 лева, събрани от продажбата на свещи, и побягнал.

Деца откраднаха дарения от храм в Момчилград

На входа пред църквата, мъж се е опитал да го спре, но грабителят извадил нож и го заплашил, като така е успял да избяга. Извършителят е криминално проявен, многократно осъждан, включително и с „лишаване от свобода“.

Той е задържан за срок от 24 часа, като днес Окръжната прокуратура ще удължи срока на задържането му до 72 часа