/ Dariknews.bg, архив
Непълнолетно момче на 15 години и малолетни на 11 и 13 години са откраднали метална каса за дарения от молитвен храм в Момчилград, съобщиха от полицията,

Четирима младежи от дом ограбиха три параклиса в Смолянско

Кражбата е извършена на 2 юли, сигналът е подаден от джамийското настоятелство. Полицаи са намерили останки от разбитата каса в района на жп гарата в града.

Двама непълнолетни откраднаха дарения от църква

Трите момчета са били установени от криминалисти предишния ден за кражба на пари от автомат за кафе. Непълнолетният е бил задържан за срок до 24 часа в полицията в Кърджали, а след това в управлението в Момчилград.

На Цветница обраха даренията в храм

На малолетните е оказана полицейска закрила за срок до 48 часа. В хода на проверката е установена съпричастността на групата към кражба на 120 лв. и мобилен телефон от заведение в областния гръд.

В обекта било е проникнато на 1 юли срещу 2 юли чрез избутване на прозорец. По същото време момчетата разбили две машини за кафе и са откраднали около 90 лв.

Работата по случаите продължават „Криминална полиция“ в управленията в Кърджали и Момчилград и инспектори от Детска педагогическа стая.