/ ThinkStock/Getty Images
На 30 юли, в 07:45 ч. е получен сигнал в полицията в Бяла за катастрофа на пътя с. Пиперково - с. Караманово. Изпратените на местопроизшествието полицаи са изяснили, че инцидентът е възникнал в района на км 17+500 между товарен и лек автомобил.

Катастрофа ограничава движението по пътя Басарбово-Божичен

Извършен е оглед, при който е документирано, че товарна композиция състояща се от влекач марка "DAF", с прикачено към него полуремарке, управлявана от 58-годишен мъж, при движение в посока с. Караманово е блъснал с полуремаркето движещ се в обратна посока лек автомобил "Опел Корса", с водач 36-годишен мъж.

Пострадал е водачът на опела, който е бил настанен за наблюдение и лечение в УМБАЛ "Канев"-Русе (тежко ранен). Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано дознание. Тази нощ са станали две катастрофи с леки автомобили по пътя между селата Басарбово и Иваново.

Заловиха водач в нетрезво състояние

В 22:06 часа на тел. 112 е постъпило обаждане за самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген“, а в 04:34 часа за паднал в канавка, също самокатастрофирал лек автомобил „Пежо“. При първия инцидент един е леко ранен, а при втория двама са откарани за преглед в болница без опасност за живота. Екипи на полицията изясняват произшествията.