/ Агенция "Митници"
78 680 недекларирани британски лири установиха митнически служители от ТД "Митница Русе" при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП "Ферибот Оряхово", съобщиха от Агенция "Митници".

Над половин милион евро откриха митничари от Русе (СНИМКИ)

На 13 октомври камион с турска регистрация пристигнал на вход в България по пътя си от Великобритания към Турция. При щателна митническа проверка митническите инспектори намерили във фабрични кухини на арматурното табло на шофьорската кабина скрити банкноти с номинал 10, 20 и 50  британски паунда.

Агенция "Митници"

Общата намерена сума е 78 680 британски паунда с левова равностойност 179 237 лева. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Преди дни отново в района на ГКПП "Ферибот Оряхово" митнически служители откриха 529 000 недекларирани евро, а при други два случая в последния месец още 34 970 евро и 25 000 британски лири.

Откриха недекларирана валута за над 850 000 лв. на ГКПП „Дунав мост“-Видин

Всички установени случаи на опит за пренос на недекларирана валута през държавата граница са в товарни автомобили, пътуващи в посока от Западна Европа за Турция и Иран, като парите са открити в арматурното табло на кабината или в личния багаж на шофьорите.