/ ДППИ Русе
След като премина голямата вълна на пандемията, корабоплаването по река Дунав се съживява, коментира директорът на дирекция "Ръководство на корабния трафик-река Дунав" в Русе инж. Валентин Христов по повод на Деня на река Дунав - 29 юни.

Наблюдава се и съживяване на товарните и логистичните фирми, преди дни край града акостираха и първите два круизни кораба за тази година.

Очакванията са в разгара на лятото корабопосещенията край Русе да се увеличат. Миналата година заради пандемията и противоепидемичните мерки посещенията на товарни кораби в българските пристанища са намалели с 10-15 процента, а круизен сезон изобщо не е имало.

По думите на Христов е подобрена и навигационната обстановка след драгажните дейности, извършвани от изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" и няма проблеми с корабоплаването към момента.

Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" отбеляза Деня на река Дунав в Русе с празнична програма.

По време на тържеството пред сградата на Центъра за речни информационни услуги в Русе, бяха наградени и млади таланти от детския поетичен конкурс "Дунав и Русе в сърцето ми".


 
БТА