Георги Георгиев е назначен за заместник областен управител на Русе със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков, съобщиха от Областна администрация.

Официално Георгиев ще встъпи в длъжност от 3 август. Той е роден през 1960 година в Русе. Възпитаник е на Русенския университет „Ангел Кънчев“, като е завършил инженерна специалност.

Новият областен управител на Русе встъпва в длъжност (СНИМКА)

Има защитена докторска степен. От 1994 до 2020 година е част от екипа на Териториална дирекция „Национална сигурност“ в Русе, като в периода 2015-2020-а е директор на институцията.

Той бе посрещнат от областния управител Данаил Ковачев, който му пожела успешен мандат и реализирани идеи в полза на русенци. „Бъдете целеустремен и мъдър във всяка инициатива“, допълни още Ковачев.

Областна администрация-Русе

„Приемам новата длъжност изключително отговорно. Сигурен съм, че с областния управител и екипа на администрацията ще работим професионално и в пълно съответствие с очакванията на гражданите и правителствената политика“, отбеляза от своя страна Георгиев.

„От първостепенно значение за мен е да бъдем в реална полза на обществото“, допълни още новият заместник областен управител.