/ БГНЕС
Кметът на Русе Пенчо Милков представи днес екипа си от заместник-кметове пред медиите.

БГНЕС

„Залагам на професионалисти с опит, а не на партийни кадри. Заедно ще работим активно, прозрачно и в интерес на съгражданите си, защото обичаме Русе и искаме градът ни да се променя към по-добро“, заяви Милков, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Пенчо Милков е новият кмет на Русе

За устройството на територията ще отговаря Магдалина Илиева, Димитър Недев е новият заместник-кмет по комунални дейности, Енчо Енчев поема ресор „хуманитарни дейности“, а Златомира Стефанова - икономика, инвестиции и собственост.

Заместник-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева е завършила средното си образование в МГ„Баба Тонка“. Има магистърска степен по специалността „Строителен инженер“ ПГС от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Русе кмет заместници
БГНЕС

Работила е в строителното предприятие „Русеболгарстрой“ като специалист в производствено-технически отдел. Между 2002 г. и 2009 г. е била мениджър по качеството, главен специалист по отчитане на строителството, а впоследствие Изпълнителен директор по подготовка и отчитане на строителството и Главен изпълнителен директор с отговорности в кадровото и квалификационно осигуряване, в договарянето с клиенти и доставчици, финансите на строителната фирма и изпълнението на сключените договори в „ГБС-Русе“АД, което е правоприемник на „Русеболгарстрой“.

Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и Ветово са депозирали оставки

Между 2016 г. и 2018 г. работи като инженер по строителството във фирмите „Интис“ ООД и „Декра-Строй“ ЕООД, а през 2019 г. е главен специалист в ДПП „Русенски Лом“. ОТ месец юли 2019 г. е заместник-кмет по строителство и общинска собственост в Община Тутракан. Магдалина Илиева е омъжена, с един син.

„Приех предизвикателството да стана част от екипа на Пенчо Милков, познавайки го от съвместната ни работа като професионалист и личност с висок морал и принципност. Ще разчитам на екипната работа за доброто на Русе и русенци.“, обяви Илиева.

Русе кмет заместници
БГНЕС

Заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев е завършил Русенския университет „Ангел Кънчев“ със специалност „Технология и организация на автомобилния транспорт“ и магистратура по финанси в Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Професионалният му опит включва 23 години в Русенската корабостроителница, където достига длъжността член на борда на директорите и Директор Достройка, отговарящ за около 600 души и 20 фирми - външни изпълнители. През 2014 г. става проектен мениджър във „Витте Аутомотив“, к ето впоследствие се влива във „ВСТ Кинематикс България“.

За кратко е бил част от екипа на „Ди Ес Ейч“ ЕООД, която е в сферата на проектиране, разработване и производство на системи за контрол на достъпа и на IBG Motors - Тутракан. Семеен, с един син.

БГНЕС

„Ставам част от екипа на Пенчо Милков, защото има ясна платформа за управление, която включва единност, прозрачност, компетентност и почтеност. Гражданите на Русе заслужаваме да дишаме чист въздух и ще работя усилено в тази посока. Заедно ще направим Русе още по-красив и по-привлекателен както за бизнеса, така и за нашите съграждани и туристите“, каза на пресконференцията Димитър Недев.

Заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова е завършила международен туризъм в ИМТ-Варна, след което и бакалавърска степен по

Изборният ден в Русе приключи нормално и без съществени нарушения

финанси към Великотърновския университет. През 1998 година започва работа във фирма „Дунав турс“, където се развива професионално и през 2016 година става офис мениджър, а впоследствие и Изпълнителен директор на Туристическата агенция „Дунав Турс Хотелс“. Била е и преподавател в Научноизследователския институт по управление на регионални проекти в Русе. Златом ра Стефанова е семейна, с едно дете.

„Ще вложа всичката си енергия, опит и професионализъм за развитието на туризма в нашия град, използвайки и потенциала, който носи река Дунав. Ще работя за привличането на нови инвестиции и за подобряването на бизнес средата.

Моята мечта е хората от всяко поколение тук да чувстват и знаят, че имат бъдеще в Русе. Ще залагам на прозрачност в действията си и ще се допитвам до мнението на гражданите - заедно ще вървим напред“, каза при представянето си пред медиите Стефанова.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев е завършил българска филология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, магистър е по български език и литература. Има специализации по педагогика и психология.

През 2015-2016 год. завършва Академията за училищни лидери-директори на училища в ПК „Банк стрийт“ и Института за международно образование - Ню Йорк, САЩ, по Програма „Младите лидери на България“.

БГНЕС

През годините е работил като учител по български език и литература, педагогически съветник, помощник-директор на средно училище, директор на две русенски училища и директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе.

Удостояван е с множество награди, сред които Награда на Изпълнителния комитет на Съюза на българските учители през 2010 г., грамота и плакет - Национален партньор на годината, за личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство, и Почетно отличие „Неофит Рилски“ на МОН за 2018 г. за дългогодишния му висок професионализъм в системата на предучилищното и училищното образование.

От 2014 г. е директор на ОУ „Ангел Кънчев“ - Русе. През 2017 г. е избран за Председател на Сдружението на директорите от средното образование в Република България - секция Русе, а през 2018 г. - за съпредседател и член на Националния управителен съвет на Сдружението на директорите. Енчо Енчев е семеен, с един син.

Новите кметове: Окончателни резултати при 100% обработени протоколи

„В съвременния свят образованието се налага като най-важният фактор за осигуряване на ново качество на икономиката и изграждане на добре подготвено и можещо общество на знанията.

Ще работя всеотдайно и за подобряването на социалните услуги и дейности в нашата община, за развитието на спорта и младежките дейности. Вярвам, че с общи усилия ще направим Русе едно по-добро място за живеене“, обяви новият заместник-кмет. 
БГНЕС