/ БТА
До един час се налага да изчакват леките автомобили, за да преминат "Дунав мост" при Русе, съобщиха от граничния пункт.

Това се случва в пиковите моменти при струпването на повече коли през последното денонощие. Трафикът продължава да е интензивен и в двете посоки. Припомняме, че на 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. 

Изключително интензивен е трафикът на камиони на „Дунав мост“ при Русе

Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти.

За организацията на движението помагат и служители на „Гранична полиция“. Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали 1638 товарни автомобили, съобщиха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 947, а 691 са
влезли.

Поставиха нови 8 стоманобетонни панели на „Дунав мост“ при Русе (СНИМКИ)

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Андрей Кючуков, БТА