Арестуваха Венцислав Ангелов, по прякор Венци Чикагото, след вчерашното насилие над лекар в Русенско. На живо в социалните мрежи се излъчи видео, в което се вижда, че той нахлува в кабинета на медик в с. Ново село и след конфликт заради поставена ваксина на трето лице се стига до саморазправа.

Пред NOVA Ангелов твърди, че лекарят го е нападнал първи. Обясни, че неговото поведение не било провокация. Не отрече обаче, че е влязъл в кабинета с шест телефона, с които да снима. Пострадалият медик обаче отрича да е упражнил физическо насилие. 

Жестока агресия и нападение срещу лекар в русенско село, има задържан (ВИДЕО)

„Попитах ги защо нямат, съгласно европейските изисквания, център, който поставя ваксинация. Защо я няма кратката характеристика на всички продукти, наречени ваксини, отвън на табла, за да могат хората да ги четат. След това той вече ме удари през телефоните и ми счупи носа. Аз оставих телефоните и тогава вече виждате какво се случва. Не го душа. Той продължава да ме налага, ние тръгваме към вратата, той се спъва и пада, аз го хващам, продължава да ме налага. Смъквам го на земята, продължава да ме удря. Аз му казвам да спре. Когато се спря, аз не съм го докосвал. Хванах го за гушата, за да спре”, обяснява Ангелов.

Той посочи, че следите от кръв, които се виждат на клипа, са негови: „Моя е кръвта, кръвта е моя”. Ангелов сам се обадил на полицията. „Дойдоха от участъка в Червена вода, 5 или 6 полицая, които ми взеха личната карта. Говориха с доктора, говориха с медицинската сестра, отидохме в кметството - кратки обяснения, тъй като искам да дам конкретни обяснения в разследването”, разказа той.

Венцислав Ангелов носи прякора Чикагото от началото на демокрацията. В Русе той беше собственик на стриптийз бар с име „Чикаго”. По-късно получава няколко обвинения за международен наркотрафик, излежава и една присъда в България. През 2013 г. решава да влезе в политиката и се кандидатира за президент, за депутат и на местните избори в Русе.

Пред NOVA д-р Ивайло Иванов посочи, че засега, по съвет на адвоката си, се въздържа да коментира случая пред камера. Беше категоричен, че не е удрял никого, а е бил блъскан в стената, когато е поканил Ангелов и придружаващата го жена да напуснат кабинета му.
NOVA