/ Агенция "Митници"
4360 къса контрабандни цигари задържаха митнически служители при два случая в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззеха 18 000 къса контрабандни цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе

На 10 август инспектори спират за щателна проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, управляван от румънски гражданин.

При проверката установяват наличието на метален сандък с инструменти, намиращ се във фабрична кухина от дясната страна на кабината на камиона. В сандъка са открити 68 кутии цигари - 1360 къса.

При друга проверка на същия ден, служители спират товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, управляван от турски гражданин.

По време на проверката инспекторите установяват, че  във въздушния филтър на двигателя на превозното средство са укрити 150 кутии цигари - 3000 къса, а 50 са облепени с турски акцизен бандерол. 

Иззеха близо 48 000 къса цигари и над 100 литра алкохол на ГКПП „Дунав мост“-Русе

Общото количество задържани от митническите служители тютюневи изделия е 4360 къса цигари. По случаите са съставени актове за административни нарушения по чл. 123 от Закона за акцизите и данъчните складове. 

Освен контрабандните цигари, митническите служители задържаха и 7800 къса цигари с валиден български бандерол. На 12 август инспектори спират за щателна митническа проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе автомобил, пътуващ от България за Норвегия.

Водачът на превозното средство не е представил документи за превозваните акцизни стоки. По случая е съставен акт за административно нарушение, а цигарите са иззети.