/ ThinkStock/Getty Images
Заради последиците от извънредното положение искат да се отпусне заем от 250 000 лева за общинския транспорт в Русе. Средствата ще бъдат осигурени от резерва на Общината.

Заседанията на комисиите на Общинския съвет в Русе ще се излъчват на живо

В настоящата извънредна ситуация, породена от COVID-19, се отчита значителен спад на пътникопотока, което води до намаляване на приходите от продажба на билети и карти.

В същото време дружеството продължава да извършва своята дейност, като отсрочва задълженията си към доставчиците и плаща само най-наложителните, които обаче са и най-значителни по своята стойност. Затова в Общината е постъпило искане за отпускане на допълнителен заем.

Община Русе удължава срока за подаване на документи по програма "LIFE"

Предложението за отпсукане на заема от 250 хиляди лева за общинския транспорт ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящото на 21 май редовно заседание на Общинския съвет в Русе.

Междувременно изпълнителният директор на „Общински транспорт - Русе“ Александър Георгиев заяви, че за разлика от други градове, където започват да глобяват хората без маски в градския транспорт, в Русе такива пътници не се допускат да се качат на превозните средства. 
БГНЕС