Готви се голяма организирана кражба от правителството
Готви се голяма организирана кражба от правителството / Дарик радио Русе
Със Закона за приватизация на болниците се готви последната голяма организирана кражба на това правителство в България. Това заяви в Русе лидерът на “Новото време” Емил Кошлуков.

В закона е указано, че предметът на дейност може да бъде сменен, като сроковете за това варират от 5 до 20 години след приватизирането. Това означава, че на свои хора може да бъде разрешено след 5 години да превърнат апетитния имот в МОЛ или хотел, или пък да оставят една от сградите за болница, а останалите за търговски цели, като драстично се намали легловата база, смята Кошлуков. Новото време ще се опита чрез опозицията в парламента да внесе поправки в този закон.

Това е едно от важните неща, които остават на заден план, изместени от скандала в МВР. Другото е наличието на действително писмо от генералният директор на дирекция „Разширяване” в Европейската комисия Майкъл Лий до ресорния зам.-министър на финансите Димитър Ивановски, с което го уведомява за спирането на средствата по програмите на Европейския Съюз.

Пълният текст на писмото е поместен в сайта на Новото време. В него Майкъл Лий директно посочва конкретни нарушения и лъжи. В документа е даден краен срок за изпълняване на препоръките 31 март тази година, съобщи още Кошлуков.