Голям е рискът за живота на тежко пострадалите
Голям е рискът за живота на тежко пострадалите / netinfo
7-годишното момиче, което беше прието в русенската болница с черепно- мозъчна травма след катастрофата край Бяла се транспортира до София. Детето пътува с майка си и консултат от ВМА. Все още има голяма опасност за живота му, рисковано е и пътуването. Това съобщи за Дарик радио директорът на здравното заведение д-р Минчо Вичев.

С транспорт на русенската болницата до София ще бъде превозена и жената, която е с фрактура на прешлен. Подобрява се състоянието и на другата жена, която беше оперирана втори път. Всички пострадали се поддържат в приспано състояние, заради огромния шок.

110 полицаи и пожарникари от Русе, Две могили и Бяла участваха в спасителните и аварийните дейности след трагедията при Бяла през изминалата нощ.

Към 13 часа екипите започнаха работата за изтеглянето на автобуса и камиона. Първоначално започна разчистването на моста, където е разпръснато зърно, за да може да бъде осигурен достъп на 30-тонния кран на русенската пожарна, след това започна повдигането на камиона и изтеглянето му на платформа. Операцията по изтеглянето на камиона става бавно и внимателно, тъй като паралелно с аварийните действия продължава и огледа на произшествието и не трябва да бъдат нанесени щети. Автобусът също ще бъде изтеглен и натоварен на платформа и двете превозни средства ще се транспортират до Русе, за да започнат техническите експертизи от специалистите.

Екипи на пътното поддържане са започнали реконструкции на мантинелата на моста, за да може възможно най-бързо да бъде възстановено движението по главния път в този участък.

В знак на съпричастност към семействата и близките на загиналите и пострадалите при трагичния пътен инцидент в района на гр. Бяла областният управител Мария Димова отмени Коледния благотворителен прием, който трябваше да се състои на 18 декември. Всички поканени да се включат в инициативата „Предай нататък” ще имат възможност да дарят средства помощ на семействата на загиналите и пострадалите при инцидента на 7 декември в специална набирателна сметка.