/ iStock/Getty Images
Разнообразна програма от културни събития е подготвила община Русе по повод на празника на града - 6 май, съобщиха от кметството. 

Началото ще бъде поставено сутринта с празнична света литургия в храма "Св. Георги", а актьорите от Русенския куклен театър ще подарят на децата образователния спектакъл "Приказка за Боби и шайка микроби", който ще се състои в 10:30 часа в центъра на града. 

Церемонията по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия ще се състои по обед пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

След това русенци ще имат възможността да дирижират оркестъра на Русенската опера пред Доходното здание. Инициативата е в рамките на концерта с маестро Димитър Косев. 

Изложбата на Роксандра Костова ще бъде представена в късния следобед в Художествената галерия. Ще бъде прожектиран и филмът за русенската художничка Васка Баларева. Ще бъде открита и експозицията "Русе моят град" - на Дружеството на художниците в града.

Програмата ще завърши вечерта с концерт на супергрупата "Фондацията". От Русе музикантите ще поставят началото на турнето си "Щурците" на 55". В концерта ще се включат Валди Тотев и Георги Марков.
БТА