Експерти от РЗИ и ПП Русенски Лом ще запознаят ученици с влажните зони в русенско
Експерти от РЗИ и ПП Русенски Лом ще запознаят ученици с влажните зони в русенско / Дарик Русе, Искра Георгиева, архив

Регионалната здравна инспекция и дирекция Природен парк Русенски Лом отбелязват съвместно с ученици Световния ден на влажните зони. Есперти от РЗИ ще представят  мултимедийни информационно- образователни презентации с активното участие на ученици от ОУ ,,Иван Вазов”, МГ ,,Баба Тонка”, ОУ ,,Любен Каравелов”, ОУ ,,Отец Паисий”, СОУ ,,Христо Ботев”.

Четвъртокласници ще слушат лекции на тема ,,Влажните зони-определение, местонохождения в Русенска област, значение, легенди“. По-късно в отбелязването на деня ще се включат и ученици от 5а клас в „Любен Каравелов”. В първите дни на месец януари децата получиха указания за изработване на рисунка на защитени птици в русенско, отбелязване на влажните зони на физическата карта на България и изработване на презентация на тема: ,,Електронна разходка из влажните зони в Русенска област”.

Жури от художници ще оцени предоставените рисунки и изявените участници ще получат грамоти, връчени от експерти от РЗИ и предметни награди, връчени от Директора на Природен парк Русенски Лом.