/ ThinkStock/Getty Images
"Кампанията "Хапка надежда" в Русе ще продължи докато е необходимо".

Това заяви председателят на местната организация на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев. Засега в инициативата са се включили 15 заведения.

"Благотворителна кампания цели осигуряване на топла храна на медиците, които денонощно са на първа линия в борбата с COVID-19. Докато медиците са на първа линия, ние ще бъдем до тях", заяви от своя страна Владислав Велиянов, който е собственик на ресторант и член на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.

Кризисната трапезария на БЧК в Русе помага на бездомни

Без да се замисли се включва в кампанията "Хапка надежда", която цели да осигури обяд и вечеря за медицинския персонал в COVID отделенията. В заведението му ще се приготвя храна за медиците в Онкоцентъра всеки ден, докато това е нужно.

Освен в КОЦ-Русе, прясно сготвена разнообразна храна ще се доставя всеки ден и в УМБАЛ "Канев" и Белодробната болница. Красимир Иванчев се надява след 21 декември заведенията да отворят, за да могат да работят по празниците при спазване на противоепидемичните мерки.

Според него, в условията на COVID-19 все повече ресторантьори ще се ориентират към доставка на храна по домовете и офисите, за да успеят да си задържат персонала.
БГНЕС