/ БГНЕС, архив
Четирима леко и двама тежко пострадали при катастрофи през изминалото денонощие. С фрактура на дясна ръка и гръден кош е пострадал 57-годишният водач на товарния „Мерцедес“, който катастрофира по миналата нощ на главния път Русе-Бяла в района след разклона за с. Екзарх Йосиф.

Румънски ТИР препречи пътя Разград-Русе тази нощ

Както вече съобщихме, влекач „Мерцедес“ с турска регистрация с прикачено полуремарке се е ударил в крайпътно дърво, след като е излязъл от пътя. Мъжът е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е била отрицателна.

56-годишна пешеходка пострада в Русе

Пътният инцидент е документиран от полицията. Вчера около 13:30 ч. по пътя с. Николово - с. Хотанца са се блъснали два автомобила. Това е станало на разклона за с. Долно Абланово, където лек автомобил „Фолксваген"-Поло, с русенска регистрация, с водач 70-годишен мъж, при наличието на пътен знак "Т - 13", указващ, че пътят с предимство изменя посоката си надясно, е продължил движението си направо, като не е пропуснал навлизащ от дясната му страна в кръстовището лек автомобил "Форд"-Фокус, с русенска регистрация, управляван от 25-годишен мъж, при което се сблъскват.

В резултат на удара са пострадали водачът на форда с фрактура на гръдна кост; пътничка в неговата кола с натъртвания по тялото; а другият шофьор с натъртване в областта на гърдите.

Водач е леко пострадал при удар в дърво

По случая е образувано досъдебно производство. Пробите на водачите са отрицателни за употреба на алкохол. Миналата вечер, около 19:25 часа, в Русе е станала още една катастрофа с пострадали - леко са ранени пешеходци.

5 човека са пострадали при катастрофа

Инцидентът се е случил на кръстовището на ул. Розова долина и бул. "Липник", където лек автомобил „Рено“ с русенска регистрация, управляван от 49-годишен мъж, при потегляне е блъснал две 15-годишни момичета, които са пресичали улицата.

Те са прегледани, установени са им натъртвания на ляв и десен крак, след което са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна. Пътните полицаи, документирали инцидента, са посочили като причина за ПТП вина на водача - „при потегляне не пропуска пешеходци“.