/ Снимка: Дарик, архив
5 човека са пострадали при катастрофа между бус и лек автомобил. Инцидентът е станал на 8 януари край с. Батишница. Сигнал за инцидента е постъпил около 19:30 часа.

Челен удар между два ТИР-а на пътя Русе-Бяла, един човек загина, друг е ранен тежко

Изпратените на местопроизшествието служители от РУ-Две могили са установили, че товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ с русенска регистрация, управляван от 63-годишен мъж, движейки се в посока с. Батишница е загубил управлението на превозното средство и е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал челно с лек автомобил „Рено Меган“ с русенска регистрация, с водач 29-годишен мъж.

При удара тежко е пострадал водачът на лекия автомобил, който е отведен и настанен за лечения в Университетската болница „Канев“ в Русе с фрактури. Другият водач е леко ранен и след преглед е освободен с натъртване в областта на таза.

Откриха шофьора, блъснал възрастна русенка

В болницата за преглед и оказване на медицинска помощ са откарани и трима пътници от автомобилите - 44-годишен с фрактура на ляво бедро е настанен за лечение, друг 44-годишен с контузия на главата и съмнения за фрактура на ляво коляно също е оставен за наблюдение в УМБАЛ, а 17-годишен пътник от "Реното", който е получил контузия на главата е освободен.

На двамата водачи са направени проби за алкохол, които са дали отрицателен резултат. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР и по случая е образувано досъдебно производство.