Бъдещи кадри от военна академия „Г.С. Раковски” се запознаха с правното положение на Областния управител
Бъдещи кадри от военна академия „Г.С. Раковски” се запознаха с правното положение на Областния управител / netinfo

Днес студенти от Военна академия „Г. С. Раковски”, гр. София,  участваха в лекция-обучение относно правното положение на Областния управител и планирането и организацията на защитата на населението и критичната инфраструктура в Област Русе.

Бъдещите кадри са записани в специалност „Защита на населението и критичната инфраструктура” към факултет „Командно-щабен”, а основната цел на учебното им посещение бе да се запознаят с организацията на защитата на населението в областта.

На лекцията присъстваха Вр.И.Д. Областен управител на област Русе д-р Андриан Райков, зам.-областният управител Веско Маринов и директорът на Дирекция „ОРС” към Община Русе Спасимир Димитров.

В рамките на срещата Старши експерт в отдел „Регионално развитие” Кремена Кръстева и Главният секретар на Областната администрация - Русе Симеон Иванов запознаха студентите с основните акценти от правното положение на Областния управител, характера и функциите на дейностите на административните звена в администрацията и ролята на Областния управител при организацията защитата на населението и критичната инфраструктура в областта.