Блатечки, Джукелова и и Ники Илиев в Кожа и небе на 23.09
Блатечки, Джукелова и и Ники Илиев в Кожа и небе на 23.09 / dariknews.bg

Спектакълът „Кожа и небе” ще гостува в Русе на 23 септември от 19.30 часа във Военния клуб. Режисьор е Бойко Илиев, участват Параскева Джукелова, Асен Блатечки, Ники Илиев. Пиесата на Димитър Динев е носител на наградата „Аскеер” за съвременна българска драматургия за 2007 година.

Основната тема е възможната любов. В свят, в който войната е прогонила надеждата, живеят Той и Тя – изтерзани от живота и в същото време вкопчени до болка в него. Тя ограбва мъртвите войници. Той е войник без началници. Тя мечтае да проси на Запад, той може да види рая само в огледало, защото небесните ангели са татуирани на задника му. И двамата вярват, че мъртвите са по-добри от живите. Но и двамата се влюбват.

Далеч от мелодрамата и близо до онова, което ни кара да харесваме театъра, „Кожа и небе” е за душата, която въпреки всички рани, има начин да отлети към небето. Динев стана известен с романа си "Ангелски езици". След поредицата разкази на Динев. Билети се продават в офиса на Yo-ticket (рекламен офис Седмицата) на цени от  6/8/10/12 лв.